Het kopen van Fairtrade producten uit Palestijnse bodem is een daad van solidariteit. En vanuit solidariteit werken wij zonder winstoogmerk.

Steun de Palestijnse boeren

Fairtrade Palestine, een Palestijns-Nederlandse webshop, is begin 2022 gestart met de verkoop van ambachtelijk gemaakte Palestijnse producten. Onze belangrijkste samenwerkingspartner is Beit Ummar Fair Trade.

De eerste twee fairtrade producten uit Palestina die wij importeerden waren Palestijnse fairtrade olijfolie en Palestijnse fairtrade Medjoul dadels. Langzaam maar zeker gaan we de producten uitbreiden zodat u als klant steeds meer te kiezen heeft.

Ons doel is om de lokale Palestijnse economie te ondersteunen en het helpen behouden van de Palestijnse cultuur en tradities. Want deze staan ontzettend onder druk!

Palestijnen hebben te maken met vernietiging van hun olijfboomgaarden, de bouw van illegale nederzettingen en de bouw van de afscheidingsmuur. Daarnaast worden zij ook geconfronteerd met dagelijks geweld door kolonisten. Israel probeert doelbewust de economie van de Palestijnen te schaden, des te meer reden voor ons om daar iets tegen te doen.

Ontdekt het Palestijnse assortiment