Over Fairtrade Palestine

Het kopen van een ambachtelijk gemaakt product uit Palestina
is een daad van solidariteit.

Ons verhaal

Wij zijn Ibrahim en Anita, al heel veel jaren getrouwd. Ibrahim is Palestijn, zijn ouders zijn als kind in 1948 gedwongen te vluchten toen zionistische milities de stad aanvielen waar zij woonden. Niemand van de familie is ooit terug kunnen keren naar hun woonplaats waar ze huis en haard hebben moeten achterlaten.

Ik ben Anita en door mijn man ben ik in aanraking gekomen met de Palestijnse zaak en gaan zien met welk een groot onrecht de Palestijnen dagelijks te maken hebben. Ik durf me na al die jaren gerust een activist voor Palestina te noemen. De bezette Westbank heb ik twee keer bezocht.  Ik heb daar gezien hoe ontzettend zwaar het leven van de Palestijnen is, maar ook met wat voor een moed en doorzettingsvermogen zij hun leven vormgeven.

“De reden voor het opzetten van deze website is de diepe verbondenheid die wij voelen met de Palestijnse bevolking die al decennialang leeft onder een wreed regime van kolonisatie, bezetting, onderdrukking en apartheid.”
Anita en Ibrahim
Oprichters Fairtrade Palestine
faitrade Palestijnse producten kopen

Fairtrade Palestine is begin 2022 gestart met de verkoop van ambachtelijk gemaakte Palestijnse producten. Wij doen dit zonder winstoogmerk. Onze belangrijkste samenwerkingspartner is Beit Ummar Fair Trade.

De eerste twee producten die wij uit Palestina importeerden waren pure Palestijnse olijfolie en prijswinnende Palestijnse Medjoul dadels. Langzaam maar zeker gaan we de producten uitbreiden zodat u als klant steeds meer te kiezen heeft.

Ons doel is om de lokale Palestijnse economie te ondersteunen en het helpen behouden van de Palestijnse cultuur en tradities. Want deze staan ontzettend onder druk!


Ethisch Verantwoord Shoppen

Bij ethisch verantwoord shoppen kijk je niet in eerste instantie naar de prijs van een product, maar ondersteun je lokale producenten waardoor traditionele kennis behouden blijft en cultureel erfgoed bewaard wordt.

Bij ethisch winkelen koop je een eerlijk duurzaam gemaakt Palestijns product van hoge kwaliteit en steun je daarmee de lokale economie en de standvastigheid van de Palestijnen.

Een strijd voor rechtvaardigheid.

Fairtrade Palestine levert een bijdrage aan de solidariteit van mensen die zich verbonden voelen met de Palestijnse bevolking.
Een bevolking die onder constante illegale bezetting leeft.

Behoud van cultuur en tradtitie.

Boeren en andere producenten kunnen hun producten exporteren en daarmee hun inkomen vergroten.
Zo behouden zij hun land, hun manier van leven, tradities en cultuur.

Leven Onder Bezetting

Het leven van de Palestijnen wordt gedomineerd door hun strijd om het bestaan onder bezetting. Landconfiscaties zijn een doorlopende bedreiging. Het dagelijkse leven wordt bemoeilijkt door beperkingen opgelegd door de Israëlische bezetter. Boeren hebben te maken met ernstige belemmeringen door het Israëlische beleid zoals gebrek aan doorlopende toegang tot hun land, bewegingsbeperkingen en watertekorten.

Ook hebben zij te maken met vernietiging van hun olijfboomgaarden voor de bouw van nederzettingen of de bouw van de afscheidingsmuur. Daarnaast worden zij ook nog eens geconfronteerd met het geweld door kolonisten. Israel probeert doelbewust de economie van de Palestijnen te schaden, des te meer reden voor ons om daar iets tegen te doen.

Solidarty is a verb

De krachtige slogan  ‘Solidarty is a verb’ van Sarah Ahmed en overgenomen door  de Britse actrice  Emma Watson is mede de basis van deze website.

Solidariteit met een onderdrukt volk vraagt om actie en door het kopen van een product van Palestijnse bodem, doe je actief iets voor de Palestijnen.


ONDERSTEUN PALESTINA

Populaire Palestijnse producten

100% ethisch en 100% Fairtrade
Palestijnse producten gemaakt volgens authentieke tradities.