Over Fairtrade Palestine

Het kopen van een ambachtelijk gemaakt product uit Palestina
is een daad van solidariteit.

Ons verhaal

Wij zijn Ibrahim en Anita, al heel veel jaren getrouwd. Ibrahim is Palestijn, zijn ouders zijn als kind in 1948 gedwongen te vluchten toen zionistische milities de stad aanvielen waar zij woonden. Niemand van de familie is ooit terug kunnen keren naar hun woonplaats waar ze huis en haard hebben moeten achterlaten.

Ik ben Anita en door mijn man ben ik in aanraking gekomen met de Palestijnse zaak en gaan zien met welk een groot onrecht de Palestijnen dagelijks te maken hebben. Ik durf me na al die jaren gerust een activist voor Palestina te noemen. De bezette Westbank heb ik twee keer bezocht.  Ik heb daar gezien hoe ontzettend zwaar het leven van de Palestijnen is, maar ook met wat voor een moed en doorzettingsvermogen zij hun leven vormgeven.

“De reden voor het opzetten van deze website is de diepe verbondenheid die wij voelen met de Palestijnse bevolking die al decennialang leeft onder een wreed regime van kolonisatie, bezetting, onderdrukking en apartheid.”
Anita en Ibrahim
Oprichters Fairtrade Palestine
faitrade Palestijnse producten kopen

Fairtrade Palestine is begin 2022 gestart met de verkoop van ambachtelijk gemaakte Palestijnse producten. Wij doen dit zonder winstoogmerk. Onze belangrijkste samenwerkingspartner is Beit Ummar Fair Trade.

De eerste twee producten die wij uit Palestina importeerden waren pure Palestijnse olijfolie en prijswinnende Palestijnse Medjoul dadels. Langzaam maar zeker gaan we de producten uitbreiden zodat u als klant steeds meer te kiezen heeft.

Ons doel is om de lokale Palestijnse economie te ondersteunen en het helpen behouden van de Palestijnse cultuur en tradities. Want deze staan ontzettend onder druk!

Solidarty is a verb

De krachtige slogan  ‘Solidarty is a verb’ van Sarah Ahmed en overgenomen door  de Britse actrice  Emma Watson is mede de basis van deze website.

Solidariteit met een onderdrukt volk vraagt om actie en door het kopen van een product van Palestijnse bodem, doe je actief iets voor de Palestijnen.


ONDERSTEUN PALESTINA

Populaire Palestijnse producten

100% ethisch en 100% Fairtrade
Palestijnse producten gemaakt volgens authentieke tradities.

 • dadels uit palestina palestine garden boycott israel Fairtrade Palestijnse dadels kopen in Nederland en België
  Product in de uitverkoop
  Fairtrade Palestijnse Medjoul Dadels
   7,50 49,00
 • Fairtrade Biologische Palestijnse Olijfolie
   11,95 20,95
 • natuurlijke olijfolie zeep nablus palestina ambachteljike olijfoliezeep kopen uit palestina
  Fairtrade Olijfoliezeep uit Palestina
   4,95 27,50
 • Fairtrade Palestijnse zaatar kruiden koken humus olijfolie zaatar palestijnse kruiden bestellen in weckpot
  Fairtrade Palestijnse Za’atar
   5,00 10,00