noodhulp-gaza donaties

We hebben als Fairtrade Palestine al duizenden euro’s opgehaald met dank aan al onze klanten. Natuurlijk wilden wij dit geld zo snel mogelijk naar Gaza overmaken maar dat is nog niet zo makkelijk. Banken functioneren nu eenmaal niet zoals gebruikelijk en Israël houdt ook regelmatig transacties tegen waardoor banken het geld weer terug moeten storten.

Stichting Takween uit Jabalia, gaza

Ons contactpersoon van de organisatie Takween uit het Jabalia vluchtelingenkamp is Sady. We kennen Sady al enkele jaren als een betrouwbare partner in Gaza. We hebben steeds contact gehouden en Sady hield ons op de hoogte van de situatie van zijn gezin en hemzelf. Natuurlijk waren zij ook verplicht om naar het zuiden van de Gazastrook te vluchten. In één van de laatste WhatApp berichten vertelde hij dat hij met z’n gezin in Rafah verblijft en waarschijnlijk snel zal moeten evacueren. Juist vandaag, 12 februari 2024, horen we dat ondanks de vele waarschuwingen voor burgerslachtoffers, bloedbaden en een verdere humanitaire catastrofe, Netanyahu toch zijn zin heeft doorgedreven met het aanvallen van Rafah. Wij houden ons hart vast en hopen dat Sady en zijn gezin het zullen overleven.

Noodhulp donaties aan Gezinnen in Gaza

In totaal hebben we sinds begin januari 2024 4 keer geld kunnen overmaken naar Sady die met behulp van vrijwilligers daar de eerste keren zakken bloem voor de gezinnen in Palestina heeft kunnen kopen.

66 gezinnen ontvingen dankzij jullie een zak bloem van 25 kilo zodat de families daar brood van konden maken. Brood is in de Palestijnse eetcultuur één van de belangrijkste voedingsmiddelen. Ook konden er de laatste keer naast de bloem ook voedselpakketten worden aangeschaft. Hiermee zijn 40 gezinnen geholpen.

Dankbaar voor jullie donaties voor Gaza

Wij zijn zo blij dat het ons gelukt is om het geld van jullie donaties ook daadwerkelijk aan noodhulp uit te geven. Iedere cent die we ontvangen gaat naar Gaza.

Een andere kleine organisatie en een aantal particulieren hebben onze hulp ingeroepen om ook geld naar Gaza te sturen. Wij storten het geld op de rekening van Stichting Palestina en vandaaruit hebben we afgelopen week gezamenlijk een geldbedrag kunnen overmaken.

Als Fairtrade Palestine hebben we hierin weer met een bedrag van € 2000 aan bijgedragen zodat er totaal € 5000  +  € 3000 voor een andere organisatie is overgemaakt. Binnenkort hopen we te horen of het gelukt is om het geld op te halen en of er voedsel of andere eerste levensbehoeften voor zijn gekocht.

Nu met de aanvallen op Rafah zal het nog moeilijker zijn om er voedsel voor te kopen maar tegelijkertijd is het nu waarschijnlijk harder nodig dan ooit.

Onze gedachten zijn bij de Palestijnen in Gaza die slachtoffer zijn van een genocide door Israël onder de ogen van de wereld die weigert in te grijpen.

Zelf een bijdrage leveren?

Via onze doneerpagina Noodhulp aan Gaza kun je een bijdrage leveren aan het onbeschrijfelijke leed van de Palestijnen in Gaza. Hoe klein dan ook. Elk beetje helpt!

Je kunt doneren met of zonder een bestelling: