Kristel is een Nederlandse vrouw die voor de liefde is verhuist naar Palestina. Hier woont zij al ruim 10 jaar en is vastbesloten om het prachtige land Palestina opnieuw als toeristische bestemming op de kaart te zetten. Hier helpen wij graag aan mee! Bezoek Palestina als toerist!

bezoek palestina in 2023
Kristel (links) met enkele deelnemers op bezoek bij Al Quds in oktober 2022

Tourguide by day, podcast producer by night: Stories from Palestine

Kristel is opgeleid en werkzaam als professioneel gids en produceert wekelijks de podcast: Stories from Palestine. Ongelooflijk inspirerend en leerzaam. Een absolute tip.

In de studio van ‘Stories from Palestine’

Sinds de COVID-pandemie is er geen toerisme meer in Palestina. Daarom besloot Kristel mensen mee te nemen op een virtuele podcast-tour. Zij deelt onverwachte en inspirerende verhalen over de geschiedenis van Palestina, het erfgoed, de natuur én haar eigen levenservaringen.

Naast de Palestijnse Podcast willen wij aandacht schenken aan de Palestijnse ontdekkingsreizen die gepland staan voor 2023. Deze reizen zijn een ware hit gebleken en organiseert Kristel driemaal per jaar samen met haar collega Saleem, een Christelijke Palestijn uit Abud.

Kristel en Saleem op bezoek in Palestina 😉

In 2023 staan er drie bezoeken aan Palestina gepland

Bezoekers van Palestina zullen een diversiteit aan activiteiten krijgen om te ontdekken. Van de gastvrije mensen en het rijke culturele erfgoed tot het prachtige landschap en de gevarieerde keuken, Palestina heeft veel te bieden naast de vele heiligdommen, kerken en moskeeën.

Op de volgende data zullen Kristel en Saleem nieuwe reizen in Palestina organiseren:

13 – 24 maart 2023

12 – 23 juni 2023

9 – 20 oktober 2023

We bieden een uniek programma dat deelnemers de kans geeft om iets heel anders te ervaren dan de gebruikelijke bedevaartprogramma’s, bestaande politieke rondleidingen en olijfoogst programma’s.

We bieden een verscheidenheid aan activiteiten en reizen om verschillende aspecten van het land en het leven in Palestina te delen. We zullen ook een dag olijven plukken omdat het een geweldige ervaring is van een belangrijk deel van het Palestijnse erfgoed en de Palestijnse economie.

Wij vinden het belangrijk dat je de kans krijgt om locals te ontmoeten. Maar we waarderen ook de deelnemers in de groep en hun persoonlijke verhalen. We weten dat veel van de mensen die geïnteresseerd zijn om aan dit programma deel te nemen, van Palestijnse afkomst zijn. Ze hebben hun eigen banden met het land en de mensen.

We stellen ons voor dat deze groep zeer divers zal zijn, jongere en oudere mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden. Maar wat ons allemaal zal verenigen, is onze interesse om meer te weten te komen over Palestina, over zijn geschiedenis, zijn mensen en de politieke realiteit van vandaag.

Enthousiast over je Bezoek?

De historische bezienswaardigheden, het lekkere eten en het heerlijke klimaat; in de handen van Kristel en Saleem is Palestina een bestemming waar je verliefd op zal worden.

over fairtrade palestine palestina
Plan jouw bezoek aan het mooie Palestina met Kristel en Saleem

Of je nu Bethlehem, Jeruzalem of Ramallah bezoekt, de kans is groot dat er op een bepaalde dag verschillende culturele evenementen plaatsvinden. Uit eten in enkele van de beroemdste oosterse restaurants en de Palestijnse keuken ervaren. Maak een wandeling en ontdek het natuurlijke erfgoed van Palestina en verken de diverse flora en fauna. Breng zeker een bezoek aan een van de vele souvenirwinkels en bekijk de rijke verscheidenheid aan lokale kunst en ambachten om uit te kiezen.

Degenen die Palestina bezoeken, leren meer over het leven van de Palestijnen tijdens de bezetting, terwijl ze de rijke cultuur, geschiedenis en landschappen van het land ervaren. Deze bezoeken resulteren ook in blijvende, levenslange en mooie vriendschappen.

Zoals veel in Palestina is ook deze informatie onder voorbehoud. Neem contact op met Kristel om voorzien te worden van de laatste informatie m.b.t de ontdekkingsreizen.

Luister naar levendige verhalen en inspirerende interviews over de geschiedenis en het culturele erfgoed van Palestina en de voortdurende Palestijnse strijd voor gerechtigheid en gelijkheid.

Elke maandag een nieuwe aflevering:

De meest recente aflevering van de Palestijnse Podcast ‘Stories from Palestine’ van Kristel

Op reis naar Palestina? Zij gingen je voor

Bezoek Palestina zonder zorgen. Reizen aan Palestina worden al sinds jaar en dag uitgevoerd door diverse organisaties. De volgende websites helpen je een zicht te krijgen over hoe een vakantie in Palestina er uit kan zien: