Familiebedrijf uit Palestina,  Al’Ard uit Nablus.

Al’Ard is een bedrijf in landbouwproducten dat samenwerkt met Palestijnse landbouwcoöperaties.  Olijfolie is één van de grootste pijlers van het bedrijf maar ze verkopen ook allerlei andere Palestijnse landbouwproducten.

We willen jullie kennis laten maken met de gecertificeerde biologische Palestijnse olijfolie en bieden flessen van 500 ml. aan voor een gereduceerde prijs. Ook staan Palestijnse za’atar en de heerlijke Palestijnse olijven opnieuw op onze webshop. In de toekomst zullen wij nog meer nieuwe producten toevoegen.

Trots palestijns familiebedrijf

Ziad Anabtawi startte Al’Ard in 2008 om kansarme Palestijnse boeren te ondersteunen die worstelen om hun olijfolie tegen een eerlijke marktprijs te verkopen door hen te voorzien van ultramoderne faciliteiten en hen te helpen nieuwe wereldmarkten te bereiken. Tien jaar later is zijn zoon Subhi teruggekeerd naar Palestina nadat hij door Europa had gereisd om te leren over biologische landbouw en eerlijke handelspraktijken.

Ondanks de groei van het bedrijf, blijven Palestijnse boeren de eerste prioriteit van Al’Ard. Hun eerlijke en transparante bedrijfsethiek helpt de boer toegang krijgen tot tools, opslagfaciliteiten, landbouwexpertise en internationaal erkende certificering. Bij Al’Ard weten ze da wat goed is voor de boer is, ook goed voor het bedrijf is, daarom werken ze allemaal hand in hand samen om de beste traditionele en biologische Palestijnse producten te maken.

“Wij zijn een familiebedrijf van de derde generatie met een passie voor het maken van het beste Palestijnse ambachtelijke eten voor op uw eettafel. Boeren en hun glorieuze land staan centraal in wat we doen. Omdat het land ons na aan het hart ligt, hebben we ons bedrijf zo genoemd: Al’Ard betekent land in het Arabisch.

“Wij geloven in biologische, milieuvriendelijke landbouw omdat we weten dat het consumeren van gezond voedsel zo belangrijk is voor het behoud van een gezond lichaam. En, net als onze familie, gedijt ons bedrijf bij het aanvullen van beproefde traditionele kennis met hedendaagse praktijken om u niets anders te bieden dan de beste kwaliteitsproducten van Al’Ard.”

AL’ ARD

Kwaliteit van Palestijnse boeren

Bij Al’Ard zijn ze er van overtuigd dat hun Palestijnse boeren en producenten op de eerste plaats moeten komen, daarom hebben zij de Palestine Fertile Land Alliance opgericht die boeren, bedrijven en consumenten samenbrengt. Deze Alliantie zorgt ervoor dat landbouwondersteuning van topkwaliteit op een volledig transparante manier plaatsvindt om de belangen van boeren en hun producten te behartigen, beginnend vanaf het veld tot en met het eindproduct.

De PFLA is ontworpen om boeren de controle te geven en hen te helpen hun leven te verbeteren. De boeren zijn enthousiast over deze nieuwe alliantie en wij ook. U kunt ook deel uitmaken van deze alliantie door hun heerlijke, gezonde producten te kopen via de Fairtrade Palestine webshop.

Israel blokkeert export Palestijnse producten uit Beit Ummar

De producten zoals de olijfolie uit Beit Ummar staan nog steeds te wachten op het vliegveld totdat de Israëlische douane toestemming geeft om deze te vervoeren.  Alle vracht vanuit de Westbank wordt al wekenlang tegengehouden. Onduidelijk is waarom precies en per wanneer de pakketten weer worden doorgelaten. Een strop voor de Palestijnse economie.

Gelukkig kunnen we jullie nu wel voorzien van Palestijnse za’atar, Palestijnse olijven en pure Palestijnse olijfolie. Alles van zeer hoge kwaliteit. We hopen de gehele voorraad weer snel te kunnen aanvullen maar we zijn afhankelijk van wat de bezetter hierin beslist.