Ook in december 2022 hebben wij opnieuw een collecteweek voor Palestina gehouden. Er is op verschillende dagen gecollecteerd op verschillende locaties door heel Rotterdam. Wij stonden o.a. op de Lijnbaan, in Rotterdam centrum en op verschillende markten. Tussen de mensen mensenrechtenschendingen aankaarten. Van groot belang!

collecteweek palestina beit ummar rotterdam waterput boeren palestijnen
De collecteweek voor Palestina stond precies gepland in de week dat het erg koud was, maar gelukkig bleef het droog.

Collecteren voor de boeren in Beit Ummar

Zoals eerder beschreven in onze blog over de watercrisis in Palestina, is de situatie voor de Palestijnse boeren ontzettend moeilijk en onrechtvaardig. Om dit te duiden heeft mensenrechtenorganisatie Al-Haq deze maand een rapport uitgebracht over #waterapartheid. Een Israëlische vinding. Deze waterapartheid vormt een systematische aanval op het recht van het Palestijnse volk op water en sanitaire voorzieningen, die de gezondheid van de Palestijnen actief in gevaar brengt en de Palestijnse economie gevangen houdt. Hier vragen wij aandacht voor.

collecteweek palestina beit ummar rotterdam geld inzamelen voor palestina

Gulle gevers Collecteweek Palestina

Met name op de vrijdagmiddag en avond (koopavond) hebben we veel mensen mogen spreken en donaties opgehaald voor de Palestijnse boeren. We staan te collecteren met een collectebus, maar mensen kunnen ook gemakkelijk via een QR-code een gewenst bedrag doneren. Bij sommige collectanten is het zelfs mogelijk contactloos te doneren via de Sumup.

collecteweek palestina beit ummar rotterdam marokko wk qatar 2022
Het was ook de week dat Marokko de spetterende kwartfinale tegen Portugal moest spelen.

Mensen leven mee met de Palestijnen

We krijgen vooral positieve reacties, mensen die de Palestijnse situatie onbegrijpelijk vinden en het erg goed vinden dat wij voor Palestina collecteren. Dit is terug te zien in het totale bedrag; alles bij elkaar opgeteld hebben we bijna €2.500 mogen ophalen voor de Palestijnen!

collecteweek palestina beit ummar rotterdam
De jeugd heeft de toekomst. #FreePalestine.

Wilde Ganzen steunt onze campagne en dat betekent dat ze de helft bij leggen van wat we hebben opgehaald.

Wij willen iedereen bedanken voor hun gift en compassie. Ben je ons misgelopen of wil je alsnog bijdragen aan de Palestijnse boeren? Bekijk dan onze Waterput donatie pagina.

Wil je er volgende keer bij zijn? Of je op een andere manier inzetten voor Palestina? Neem contact op!

collecteweek palestina beit ummar rotterdam waterput